Search
Close this search box.
مقالات

صرافی متمرکز چیست؟ + انواع صرافی متمرکز

مدت کمی پس از افزایش شناخت و محبوبیت ارزهای دیجیتال میان مردم، نیاز به پلتفرم‌های مبادله‌ای یا همان صرافی‌ ارز دیجیتال، شناسایی شد. پس از آن تعداد صرافی‌های متمرکز این حوزه به شدت افزایش یافت و تعداد بسیار زیادی از صرافی‌های متمرکز ایجاد شدند. صرافی‌های متمرکز پلتفرم‌هایی هستند که با شفافیت خاصی فعالیت می‌کنند و در اکثر اوقات، اطلاعات کاربران خود را دریافت می‌کنند. با بررسی دقیق انواع صرافی های ارز دیجیتال، صرافی متمرکز در دنیای ارزهای دیجیتال، اهمیت زیادی برای کاربران دارد تا هرکس با شناخت دقیق نیازها و مهارت‌های خود، صرافی متمرکز مناسبی را برای معاملات خود انتخاب کند. در این مطلب به بررسی صرافی‌های متمرکز می‌‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

صرافی متمرکز چیست؟

صرافی متمرکز (Centralized exchange) یک پلتفرم مبادله‌ای در بازار ارزهای دیجیتال است که امکان خرید انواع رمزارزها را برای افراد مختلف فراهم می‌کند. استفاده از خدمات این بستر، نیاز به احراز هویت (KYC) و ارائه اطلاعات لازم به عوامل صرافی است. تعداد بسیار زیادی از صرافی‌های متمرکز داخلی و بین‌المللی در حال فعالیت و خدمات‌دهی به کاربران خود هستند و هر کدام قوانین و امکانات مخصوص به خود را دارند.

در ابتدای فعالیت صرافی های متمرکز ارزدیجیتال، احراز هویت فرایند اجباری برای کاربران نبود اما پس از مدتی مشخص شد کلاهبرداران زیادی از این بسترها برای پولشویی استفاده می‌کنند و درصد سواستفاده از این پلتفرم‌ها افزایش یافته است. پس از آن صرافی‌های متمرکز تصمیم گرفتند احراز هویت را برای کاربران خود اجباری کنند تا احتمال فعالیت کلاهبرداران در پلتفرم‌های مربوط، به حداقل خود برسد.

صرافی متمرکز

البته هنوز هم تعداد کمی از صرافی‌های متمرکز وجود دارند که احراز هویت در آنان اجباری نیست؛ اما بیشتر این پلتفرم‌ها قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای واریز و برداشت دارایی‌های رمزارزی برای کاربران خود تعیین کردند و امکان معامله، واریز و برداشت با مبالغ بالا وجود ندارد و دسترسی به این موضوع منوط به احراز هویت است. تمامی این موارد، قوانینی هستند که فعالیت کلاهبرداران و افراد سودجو در این پلتفرم‌ها را به امری تقریبا غیرممکن تبدیل کرده است.

انواع صرافی متمرکز

صرافی‌های متمرکز از لحاظ نوع و روش کارکرد، به دو دسته اصلی تقسیم بندی می‌شوند:

  1. صرافی‌های همتا به همتا (P2P)
  2. صرافی‌های فروشگاهی (OTC)

صرافی های همتا به همتا (P2P):

صرافی‌های همتا به همتا یا P2P پلتفرم‌هایی هستند که در نقش واسطه‌ای میان خریداران و فروشندگان عمل می‌کنند. صرافی‌های همتا به همتا دخالت مستقیمی در معاملات ندارند و منبع اصلی درآمد آنان، دریافت کارمزد از معاملات مشتریان است. محیط کاری این نوع پلتفرم‌ها، معمولا در قالب یک بازار معاملاتی است که امکان سفارش‌گذاری نیز برای کاربران وجود دارد.

این بسترها، معمولا برای افرادی مناسب‌تر است، که دانش مناسبی در زمینه رمزارزها و معاملات مربوط به آن دارند و اهمیت زیادی به میانگین قیمت خرید و فروش می‌دهند. فعالیت در چنین محیط معاملاتی، می‌تواند برای بسیاری از افراد مبتدی دشوار و آزاردهنده باشد.

صرافی های فروشگاهی (OTC)

صرافی‌های فروشگاهی ارز دیجیتال، بسترهایی هستند که خریداران و فروشندگان هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و پلتفرم مورد نظر در نقش خریدار و فروشنده، در خدمت مشتریان است. دریافت کارمزد برای معاملات در این نوع صرافی‌ها رایج نیست و درآمد این پلتفرم‌ها در اختلاف قیمت خرید از کاربران و فروش به آن‌ها است.

کاربران این نوع پلتفرم‌ها معمولا افراد تازه وارد هستند زیرا خرید و فروش و فعالیت در این نوع صرافی‌ها، بسیار آسان‌تر و سریع‌تر نسبت به سایر گزینه‌های موجود است. به دلیل مشکلاتی مانند اختلاف زیاد بین قیمت خرید و فروش در هنگام نوسانات بازار، این نوع صرافی‌ها پس از مدتی محبوبیت خود را از دست دادند و در قالب یک قابلیت جداگانه به نام خرید و فروش سریع یا Convert، به صرافی‌های همتا به همتا اضافه شدند.

صرافی متمرکز خارجی برای ایرانیان

چند سالی است طیف وسیعی از پلتفرم‌های مالی بین‌المللی به دلیل تحریم‌های اعمال شده از سمت کشورهای مختلف، به کاربران ایرانی خدمات نمی‌دهند و حتی ممکن است سرمایه این افراد را برای همیشه مسدود کنند. البته بعد از این اتفاق بسیاری از معامله‌گران داخلی ارزهای دیجیتال تصمیم گرفتند تا این محدودیت‌ها را دور بزنند اما با اجرای قوانین احراز هویت اجباری، عملا دسترسی کاربران ایرانی به این پلتفرم‌ها به طور کامل از بین رفت.

البته بسیاری از صرافی‌های متمرکز خارجی هنوز هم احراز هویت را برای کاربران خود اجباری نکردند و ایرانیان از آنان استفاده می‌کنند اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که نهادهای مالی بین‌المللی و ایالات متحده آمریکا سخت‌گیری‌های زیادی را برای این صرافی‌ها اعمال کرده‌اند و هر لحظه ممکن است احراز هویت در این پلتفرم‌ها هم اجباری شود و دارایی کاربران در معرض خطر مسدود شدن قرار بگیرد.

حساب بسیاری از ایرانیان در صرافی‌های خارجی به دلیل دور زدن محدودیت‌ها مسدود شده است و چون احراز هویت آنان با مدارک جعلی صورت گرفته است، عملا امکان برداشت دارایی برای این افراد وجود ندارد. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم از صرافی‌های خارجی که احراز هویت در آنان اجباری نیست و یا یک صرافی متمرکز ایرانی استفاده کنید تا میزان ریسک‌های پیش‌بینی نشده را به حداقل برسانید.

بهترین صرافی متمرکز ایرانی

در حال حاضر طیف وسیعی از صرافی‌های متمرکز ایرانی در حال فعالیت هستند که همه آن‌ها اعتبار کافی برای خدمات‌دهی به کاربران را ندارند. صرافی بالینکس، صرافی متمرکز ایرانی است که طیف وسیعی از خدمات از جمله کیف پول اختصاصی، بازار معاملاتی، امکان سفارش‌گذاری، خرید و فروش سریع، پشتیبانی 24 ساعته و… را برای کاربران خود فراهم کرده و در مدت زمان کم فعالیت خود موفق به جذب کاربران بسیار زیاد و جلب رضایت آنان شده است.

بهترین صرافی متمرکز برای ایرانیان

صرافی بالینکس در تلاش است تا با ارتقا خدمات خود، نیاز کاربران داخلی به صرافی‌های خارجی که اغلب ریسک‌های پیش‌بینی نشده زیادی را برای کاربران ایرانی به وجود می‌آورند، به طور کامل از بین ببرد و بستری مناسب برای همه کاربران از جمله مبتدی و حرفه‌ای باشد.

مزایا و معایب صرافی های متمرکز

در این بخش به معرفی برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال خواهیم پرداخت.

مزایا صرافی های متمرکز ارز دیجیتال

  • حجم معاملات بیشتر نسبت به صرافی‌های غیرمتمرکز؛
  • سطح خدمات بیشتر؛
  • سرعت نسبتا بالا؛
  • کارمزدهای کم.

معایب صرافی های متمرکز ارز دیجیتال

  • احتمال نفوذ و هک؛
  • احراز هویت اجباری (KYC)؛
  • احتمال کلاهبرداری؛
  • احتمال دستکاری معاملات.

صرافی متمرکز بهتر است یا غیرمتمرکز؟

صرافی متمرکز بهتر است یا غیرمتمرکز؟ هیچ پاسخ مشخصی برای این سوال وجود ندارد؛ زیرا هر فرد با توجه به گزینه‌های زیادی مانند نوع معاملات، دانش شخصی، مدت زمان سرمایه‌گذاری و… یک صرافی مناسب را انتخاب می‌کند و مقایسه یک صرافی متمرکز با رقیب غیرمتمرکز خود، عملا غیرممکن است زیرا هر گزینه، برای گروه مشخصی از افراد مناسب است.

در کل، افرادی که به معاملات کوتاه مدتی و میان مدتی علاقه دارند، یک صرافی متمرکز و افرادی که امنیت و ناشناس بودن برایشان حائز اهمیت است و همچنین به نگهداری بلند مدت ارزهای دیجیتال خود فکر می‌کنند، یک صرافی غیر متمرکز را برای معاملات خود انتخاب می‌کنند. اینکه یک معامله‌گر از یک پلتفرم خارجی، داخلی، متمرکز و یا غیرمتمرکز استفاده می‌کند، به نظر شخصی او مربوط است.

آنچه در مقاله صرافی متمرکز چیست؟ خواندیم:

صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال سالیان زیادی است که جایگاه خود در معاملات ارزهای دیجیتال را به خوبی پیدا کرده‌اند و در حال حاضر جزو ستون‌های اصلی دنیای رمزارزهای به شمار می‌آیند. ایده این نوع پلتفرم‌ها در مدت زمان کوتاهی توانست نیاز بیشتر معامله‌گران را برآورده کند. این موضوع که صرافی متمرکز خوب است یا بد، به خدمات، اعتبار، امنیت و… پلتفرم مورد نظر بازمی‌گردد.

شما می‌توانید با ثبت نام و احراز هویت در صرافی بالینکس، معاملات خود را در محیطی کاملا ایمن، سریع و کاربرپسند انجام دهید. فرایند ثبت نام و احراز هویت در صرافی بالینکس کمتر از 5 دقیقه زمان می‌برد.

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا