مقالات

سفارش OCO چیست؟ راهی هوشمند برای کنترل ریسک و شکار سود!

سفارش OCO یا One Cancels the Other، نوعی سفارش ترکیبی در بازارهای مالی مانند بازار کریپتو بوده که به تریدر این امکان را می‌دهد تا دو سفارش مختلف را به صورت همزمان و به نحوی که اگر یکی از آن‌ها اجرا شود، سفارش دیگر به طور خودکار لغو می‌شود را ثبت نماید. در ادامه این مقاله به بررسی کامل سفارش OCO چیست و چه کاربردی در بازارهای مالی دارد، می‌پردازیم.

سفارش OCO چیست؟

این نوع از معاملات معمولاً شامل یک سفارش عادی و یک سفارش با حد ضرر بوده که هدف تریدر از آن مدیریت ریسک و افزایش شانس کسب سود بیشتر در شرایط خاص بازار است. به عنوان مثال اگر قیمت یک دارایی به سطح مشخصی برسد و سفارش عادی فعال شود، سفارش دارای حد ضرر لغو می‌شود و بالعکس. این نوع از سفارشات به تریدرها کمک می‌کند تا در مواقع عدم اطمینان بازار یا در هنگام تغییرات سریع قیمت، به صورت خودکار از فرصت‌ها استفاده کرده و از ریسک‌های غیر ضروری جلوگیری کنند.

مطالعه بیشتر :  انواع معاملات در ارزهای دیجیتال چیست؟

مزایا و معایب سفارش OCO چیست؟

سفارش OCO برای معامله‌گران دارای مزایای خاص و ویژه‌ای است. این ویژگی‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • معامله‌گران می‌توانند قبل از ورود به معامله، میزان سود مورد انتظار و حد ضرر قابل تحمل خود را مشخص کنند. این موضوع باعث می‌شود ریسک معاملات به حداقل مقدار کاهش پیدا کرده و میزان بازدهی و سوددهی افزایش پیدا کند.
  • با استفاده از OCO، می‌توان سفارش‌گذاری آسان‌تری در معاملات انجام داد و زمان را مدیریت کرد. همچنین معامله‌گران می‌توانند با این ابزار بر روی تعداد بیشتری از رمز ارزها نظارت داشته باشند.
  • با استفاده از سفارشات OCO، معامله‌گران می‌توانند میزان خطای معاملاتی خود را به شکل چشمگیری کاهش دهند.
  • معاملاتی که به شیوه سفارش OCO کنترل می‌شوند، استرس کمتری را برای معامله‌گران دارند.

سفارش OCO چیست

در کنار این ویژگی‌ها، معاملات OCO دارای معایبی نیز بوده در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود:

  • ممکن است در برخی از صرافی‌ها، سفارشات OCO وجود نداشته باشد.
  • شیوه سفارش گذاری OCO کمی پیچیده بوده و در صورت استفاده توسط معامله‌گران مبتدی، باعث ایجاد ضرر و زیان مالی می‌شود.
  • ممکن است سفارشات OCO به مرحله معامله نرسد. به عبارتی این احتمال وجود دارد هیچکدام از شروط قرار داده شده برای انجام معاملات توسط قیمت لمس نشده و در نتیجه معامله‌ای نیز باز نشود.
  • در برخی از مواقع نوسانات بازار کریپتو بسیار شدید می‌شوند. در این موارد لازم است کاربران به شکل مداوم استراتژی خود را تغییر داده و سفارش‌های OCO جدیدی را تعریف کنند.

تفاوت بین انواع سفارشات و سفارش OCO چیست؟

در پاسخ به این سوال که سفارش OCO چیست و چه تفاوتی با سایر سفارش‌ها دارد، باید گفت این نوع سفارش در واقع ترکیبی از دو دستور معاملاتی است که به صورت همزمان فعال می‌شوند. نکته مهم این نوع از سفارش اینجاست که اجرای یکی از این دو دستور باعث لغو خودکار دستور دیگر می‌شود.

به عبارتی معامله‌گر با استفاده از سفارش OCO می‌تواند همزمان نقطه خروج خود را با سود و حد ضرر بدون اینکه نیاز به نظارت مداوم بر بازار داشته باشد، تعیین کند. این موضوع در حالیست که سایر سفارش‌ها تنها یک جنبه از معامله را پوشش می‌دهند؛ یعنی تنها به خرید یا فروش پرداخته و به صورت شرطی عمل نمی‌کنند. همین موضوع از بزرگترین امتیازات یا ویژگی‌های سفارشات OCO به‌شمار می‌رود.

چگونه یک سفارش OCO را تنظیم کنیم؟

برای تنظیم سفارش OCO، ابتدا باید به پلتفرم معاملاتی خود وارد شوید. اکثر صرافی‌های معتبر، گزینه‌ای به‌نام OCO در بخش معاملات اسپات یا فیوچرز خود دارند. پس از انتخاب این گزینه، تریدر باید دو مقدار را تکمیل کند: نخست برای سفارش Limit که قیمت هدف برای کسب سود تعیین می‌شود و بخش دیگر برای سفارش Stop-Limit یا حد ضرر.

نحوه تنظیم سفارش OCO در صرافی

نکته کلیدی در تنظیم سفارش OCO، این است که تریدر باید با دقت محدوده‌های حمایت و مقاومت را شناسایی کرده و بر اساس آن نقاط ورود و خروج را تعیین کند. برای مثال اگر یک دارایی در قیمت 100 دلار معامله می‌شود، تریدر ممکن است یک سفارش فروش با قیمت 110 دلار (Limit) و یک حد ضرر در 95 دلار (Stop-Limit) قرار دهد.

اشتباهات رایج در استفاده از سفارش OCO چیست و چگونه از آن‌ها جلوگیری کنیم؟

یکی از موارد مهمی که در پاسخ به سوال سفارش OCO چیست باید به آن اشاره کنیم، درک درست از نحوه عملکرد آن و کسب آگاهی از اشتباهات رایج هنگام استفاده از این نوع سفارش‌گذاری است. بسیاری از معامله‌گران به اشتباه تصور می‌کنند که سفارش OCO به‌ طور کامل ریسک را حذف می‌کند؛ در حالی که اگر حدود قیمتی به‌ درستی تعیین نشود، ممکن است هم سفارش محدود و هم سفارش حد ضرر در شرایط نوسانی فعال شده و باعث خروج ناخواسته از معامله شوند.

برای جلوگیری از این اشتباهات، معامله‌گران باید ابتدا ساختار دقیق سفارش OCO را بررسی کرده و سپس بر اساس تحلیل تکنیکال، نقاط ورود و خروج را مشخص کنند. استفاده از تاییدیه‌های تکنیکالی مانند حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی می‌تواند دقت در تعیین محدوده‌های قیمتی در سفارشات OCO را افزایش دهد.

چگونه با استفاده از سفارش OCO، استراتژی معاملاتی دقیق‌ تری طراحی کنیم؟

برای درک بهتر اینکه سفارش OCO چیست و چگونه می‌توان از آن در معاملات استفاده کرد، باید به نقش آن در مدیریت ریسک و تصمیم‌گیری خودکار بر اساس آن توجه داشت. در استراتژی‌های معاملاتی، سفارش OCO به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا به‌ صورت همزمان حد سود و حد ضرر را ثبت کنند. این ویژگی برای مواقعی که امکان بررسی دائمی بازار وجود ندارد، ایده‌آل است و باعث کاهش استرس و جلوگیری از تصمیم‌گیری‌های احساسی می‌شود.

سفارش OCO به صورت همزمان دو سفارش را فعال می کند.

استفاده هوشمندانه از سفارش OCO می‌تواند در استراتژی‌هایی مانند شکست مقاومت یا برگشت از حمایت بسیار موثر باشد. به عنوان مثال در شرایطی که قیمت به نزدیکی مقاومت می‌رسد، می‌توان با استفاده از سفارش OCO یکی از سفارش‌ها را به‌ صورت خرید در صورت شکست مقاومت و دیگری را فروش در صورت برگشت از سطح مقاومتی تنظیم کرد. همانطور که مشاهده می‌کنید در صورت شناخت و استفاده مناسب از این ابزار، می‌توان از هر موقعیت استفاده کرد و بازدهی لازم را بدست آورد.

آنچه که از مقاله سفارش‌ OCO چیست، آموختیم:

همانطور که مشاهده کردید، در این مقاله به بررسی سفارش OCO چیست، پرداختیم و مزایا و معایب و اهمیت استفاده از آن را در معاملات بررسی کردیم. OCO می‌تواند نقش مهمی در بهبود عملکرد معاملاتی تریدرها در بازارهای مالی ایفا کند. این سفارش با ترکیب دو دستور معاملاتی در قالب یک سفارش هوشمند، به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا به‌ صورت هم‌زمان، استراتژی صعودی و نزولی را پوشش داده و ریسک خود را به‌ شکل قابل‌توجهی مدیریت کنند. شما می‌توانید با ثبت‌نام و حضور در صرافی بالینکس، نسبت به تنظیم سفارش OCO و معامله در بازار ارزهای دیجیتال اقدام نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا