دامیننس تتر چیست؟ + نحوه مشاهده و تاثیر دامیننس USDT

ارز دیجیتال تتر (USDT) بزرگترین استیبل کوین موجود در بازار کریپتو است که دامیننس آن یک شاخص کلیدی برای مقایسه تسلط و قدرت ارز تتر نسبت به سایر ارزهای دیجیتال است. از این رو مشاهده دامیننس تتر و تحلیل آن نقش موثری در موفقیت سرمایهگذاران و معاملهگران ایفا میکند. در این مقاله به بررسی موضوع دامیننس تتر و اطلاعاتی که به ما میدهد، میپردازیم و ضمن بیان کاربرد این شاخص و نحوه محاسبه آن، روش مشاهده و تحلیل آن را ارائه خواهیم داد. بنابراین تا انتهای مطالب همراه بالینکس باشید.
فهرست عناوین
دامیننس چیست؟
دامیننس (Dominance) یا تسلط در بازار کریپتو به میزان درصد سهم یک ارز دیجیتال خاص (مانند تتر) از کل بازار ارزهای دیجیتال اشاره دارد. به عبارت دیگر دامیننس یک ارز نشاندهنده قدرت نسبی آن نسبت به سایر ارزهاست و معمولاً به صورت درصدی از ارزش کل بازار محاسبه میشود. برای مثال دامیننس تتر به میزان تسلط آن بر بازار رمز ارزها اشاره دارد و نشان میدهد که چه میزان از کل ارزش بازار در اختیار USDT است.
این شاخص میتواند سیگنالی مهم برای تحلیل روندهای بازار باشد؛ زیرا افزایش دامیننس یک ارز معمولاً نشاندهنده افزایش اعتماد و سرمایهگذاری در آن ارز است. برای مثال اگر دامیننس تتر 20 درصد باشد این مفهوم را میرساند که یک پنجم یا 20 درصد ارزش بازار ارز دیجیتال به ارز تتر تعلق دارد.
با استفاده از دامیننس تتر چه اطلاعاتی بدست میآوریم؟
تتر از جمله معروفترین استیبل کوینها در بازار کریپتو بوده که به عنوان معیاری برای حفظ ارزش در برابر نوسانات شدید بازار رمز ارزها استفاده میشود. با بررسی دامیننس تتر میتوان اطلاعات مهمی از وضعیت کلی بازار ارز دیجیتال و رفتار سرمایهگذاران بدست آورد که مهمترین آنها عبارتند از:
- اندازهگیری سطح اعتماد بازار: اگر دامیننس تتر افزایش یابد، نشاندهنده این است که سرمایهگذاران به دلیل نوسانات شدید بازار و عدم اطمینان، داراییهای خود را به این استیبل کوین منتقل کردند تا از ریسک بیشتر پرهیز نمایند. این موضوع ممکن است به عنوان یک سیگنال منفی برای بازار در نظر گرفته شود.
- روندهای خرید و فروش: افزایش دامیننس تتر معمولاً به معنی فروش گسترده سایر ارزهای دیجیتال مخصوصاً بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) بوده و ممکن است نشاندهنده حرکت سرمایهگذاران به سمت داراییهای پایدار در شرایط بیثبات بازار باشد.
- پیشبینی دورههای رکود یا رشد: کاهش سلطه USDT معمولاً میتواند به معنی بازگشت اعتماد به بازار و افزایش خرید ارزهای دیجیتال دیگر باشد. در این صورت احتمال دارد سرمایهگذاران به دنبال فرصتهای بیشتر در بازار بوده و به داراییهای نوسانیتر مانند بیت کوین و ریپل (XRP) بازگردند.
کاربرد دامیننس تتر
یکی از شاخصهای کاربردی و مهم برای معاملهگران و سرمایهگذاران ارز دیجیتال، تحلیل نمودار دامیننس تتر است که میتواند در کنار سایر معیارها، تحلیلهای دقیقی را از آینده بازار ارز دیجیتال ارائه دهد. البته همانطور که میدانید USDT یک استیبل کوین بوده و دچار نوسانات قیمتی نمیشود (فارغ از نوسانات قیمتی دلار در کشورمان) اما بررسی سلطه آن میتواند نمایانگر تغییرات قیمت سایر رمزارزها باشد.
نحوه محاسبه دامیننس تتر
در صورتی که ارزش بازار تتر را بر ارزش کل بازار کریپتو تقسیم و عدد بدست آمده را در 100 ضرب کنیم، دامیننس تتر بدست میآید. همچنین ارزش بازار تتر نیز عبارت است از تعداد توکنهای در گردش این ارز دیجیتال ضرب در قیمت هر واحد از این استیبل کوین. اگر تصمیم دارید به شخصه دامیننس تتر را محاسبه کنید، مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا تعداد توکنهای در گردش USDT را در قیمت لحظهای آن ضرب کنید. با این کار ارزش بازار این ارز محاسبه میشود.
- سپس ارزش بازار تتر را بر ارزش کل بازار کریپتوکارنسی تقسیم کنید. به این ترتیب دامیننس تتر محاسبه میشود.
همچنین شما میتوانید با استفاده از سایتهایی مانند Trading view، دامیننس تتر را به صورت لحظهای یا در تاریخ و ساعتهای مختلف مشاهده کنید. برای مشاهده نمودار تسلط USDT باید به سایت Trading view بروید و با جستجوی عبارت USDT.D، نمودار دامیننس تتر را مشاهده کنید و به دامیننس این استیبل کوین دسترسی داشته باشید. کلمه «D» پس از نقطه در انتهای نماد تتر نمایانگر دامیننس (Dominance) استیبل کوین تتر است.
عوامل موثر بر دامیننس تتر
علیرغم اینکه تتر یک استیبل کوین بوده و قیمت آن همواره ثابت است و دچار نوسانات نمیشود، با این حال عوامل مختلفی میتوانند دامیننس آن را دستخوش تغییراتی کنند. برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از:
- افزایش حجم سرمایهگذاری و نقدینگی تتر؛
- ایجاد رویدادهای مهم در بازار کریپتو؛
- تغییر در وضعیت سایر استیبل کوینها.
با توجه به این موارد، انتظار میرود در هنگام رویدادهای مهم بازار کریپتو، دامیننس تتر و سایر ارزهای دیجیتال تحت تاثیر قرار بگیرند. بنابراین بررسی اعداد و نمودارها در شرایط میتوانند اطلاعات ارزشمند و مفیدی برای سرمایهگذاری و تحلیل ارائه دهند.
نمودار دامیننس تتر
نمودار دامیننس تتر به طور خاص بر نسبت ارزش بازار تتر به کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال اشاره دارد. این نمودار به تحلیلگران و معاملهگران کمک میکند تا تغییرات در ارزش و جایگاه تتر را در بازار پیگیری کنند. به عنوان مثال اگر دامیننس تتر افزایش یابد، بدین معناست که علاقه و میزان ورود پول برای این ارز دیجیتال نسبت به سایر داراییها افزایش یافته است. این اطلاعات میتواند به معاملهگران در تصمیمگیریهای بهتر جهت خرید و فروش کمک کند.
دامیننس تتر در تریدینگ ویو
برای مشاهده دامیننس تتر در تریدینگ ویو، مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد سایت تریدینگ ویو شوید؛
- در نوار جستجو، واژه USDT Dominance را وارد کنید؛
- نمودار دامیننس تتر برای شما نمایش داده خواهد شد.
این نمودار به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه قابل مشاهده است و این امکان برای شما فراهم شده که با استفاده از ابزار تحلیل تکنیکال، به صورت دقیق و کامل آن را بررسی کنید.
دامیننس تتر و بیت کوین
دامیننس تتر و بیت کوین هر دو شاخصهایی هستند که وضعیت بازار ارز دیجیتال را از جنبههای مختلفی نشان میدهند اما ارتباط مستقیمی بین آنها وجود دارد. دامیننس بیت کوین نشاندهنده سهم پادشاه ارزهای دیجیتال از کل بازار است و به طور معمول با رشد قیمت بیت کوین، اعتماد و ورود سرمایه به سایر آلت کوینها کاهش مییابد.
در مقابل، دامیننس تتر به سهم تتر از کل بازار رمز ارزها اشاره دارد و معمولاً در شرایط بیثباتی یا نوسانات شدید بازار افزایش مییابد؛ زیرا سرمایهگذاران تمایل دارند داراییهای خود را به یک استیبل کوین با ارزش ثابت منتقل کنند تا از ریسکهای بازار در امان بمانند.
تاثیر دامیننس تتر در بازار
دامیننس تتر میتواند تاثیر قابل توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد. افزایش یا کاهش دامیننس تتر به طور مستقیم بر قیمت سایر ارزها تاثیر میگذارد. به عنوان مثال زمانی که دامیننس تتر افزایش مییابد، به طور معمول نشانهای از سرمایهگذاری قوی بر روی این استیبل کوین است که ممکن است نشاندهنده عدم اعتماد به سایر ارزهای دیجیتال باشد. از سوی دیگر کاهش دامیننس USDT میتواند به سیگنالی فروش تتر و افزایش ارزش سایر داراییهای موجود در بازار از جمله بیت کوین منتهی شود.
نماد دامیننس تتر در تریدینگ ویو
در تریدینگ ویو، نماد دامیننس تتر به صورت USDT.D شناخته میشود. با جستجوی این نماد در پلتفرم تریدینگ ویو، تریدرها و معاملهگران میتوانند به نمودار دامیننس تتر دسترسی پیدا کرده و اطلاعات لازم را برای تحلیلهای خود استخراج کنند. این نماد میتواند به عنوان یک ابزار مفید در فرآیند تحلیل فنی تریدرها مورد استفاده قرار گیرد.
دامیننس تتر در کوین مارکت کپ
کوین مارکت کپ یک مرجع اطلاعاتی کامل در زمینه بازار ارزهای دیجیتال است که اطلاعات کامل و جامعی از ارزهای دیجیتال و اخبار موجود در آن به مخاطبین ارائه میکند. جالب است بدانید دامیننس تتر و سایر ارزهای دیجیتال نیز در این وبسایت موجود بوده و فعالان بازار میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
به عنوان مثال شما میتوانید با ورود به بخش دامیننس تتر در کوین مارکت کپ، اطلاعات کاملی از این شاخص تحلیلی بدست بیاورید. نمودار تحلیلی، میزان دامیننس در روزهای گذشته، نسبت دامیننس به تتر و سایر داراییهای مالی و… از جمله مواردی است که با ورود به این صفحه میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید.
خرید تتر
تتر (USDT) یکی از مشهورترین ارزهای دیجیتال است که به دلیل پایداری قیمت، بیشتر تریدرها و سرمایهگذاران جهت مصونماندن از ضرر و زیان نوسانات بازار، به خرید آن روی میآورند. خرید تتر به راحتی از طریق صرافیهای معتبر صورت میگیرد. یکی از این صرافیها، صرافی ارز دیجیتال بالینکس است که امکان خرید و فروش تتر را برای کاربران خود فراهم نموده است.
تریدرها قادر هستند با ایجاد یک حساب کاربری در بالینکس، به سادگی از امکانات این پلتفرم استفاده کرده و به خرید تتر بپردازند. همچنین، بالینکس امنیت بالایی را برای معاملات خود فراهم میکند و این امر میتواند یکی از عوامل مهم در انتخاب صرافی برای خریداران تتر باشد.
چگونه تتر بخریم؟
برای خرید تتر، ابتدا باید یک صرافی معتبر انتخاب کنید. با انتخاب بالینکس، به راحتی میتوانید اقدام به خرید تتر کنید. بدین منظور کافیست از طریق ثبتنام، حساب کاربری خود را در سایت ایجاد کرده و پس از احراز هویت و تکمیل اطلاعات لازم، مبلغ مورد نیاز خود را به صورت ریالی وارد کیف پول خود کنید. پس از این اقدام میتوانید دارایی ریالی خود را به تتر و USDT تبدیل کنید.
آنچه از مقاله دامیننس تتر آموختیم:
دامیننس تتر به عنوان یکی از شاخصهای کلیدی در تحلیل رفتار بازار کریپتو، نقش مهمی در شناسایی روندهای حاکم بر سرمایهگذاری ایفا میکند. با بررسی سهم تتر از کل بازار، میتوان به درک بهتری از میزان اطمینان یا اضطراب موجود در بین سرمایهگذاران رسید. این شاخص در کنار دامیننس بیت کوین و سایر دادههای بازار، ابزار مفیدی برای تحلیلگران، معاملهگران و سرمایهگذاران به شمار میآید تا با آگاهی بیشتری نسبت به سرمایهگذاری و فعالیتهای مربوط به آن اقدام کنند. در انتها از توصیه میکنیم سایر مطالب موجود در بلاگ بالینکس را مطالعه و اطلاعات خود را در زمینه بازار کریپتو و مفاهیم موجود در آن افزایش دهید.
آخرین مقالات
بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت
تحلیل تکنیکال ریپل امروز 9 اردیبهشت؛ آیا XRP آماده جهش بعدی است؟
تحلیل تکنیکال بیت کوین امروز 9 اردیبهشت؛ حرکت BTC به سمت 115,000 دلار!