اخبار

هشدار برای کاربران ایرانی: تترهای ایرانیان مسدود خواهد شد؟ | گزارش کامل

یکی از موضوعاتی که به تازگی توجه بسیاری از تریدرها و هولدرهای ایرانی بازار ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرده است، موضوع تحریم دارایی‌های تتر (USDT) ایرانیان، در کیف پول‌هایشان است. این موضوع به دنبال مسدود شدن طیف وسیعی از تترهای کاربران ایرانی در کیف پول‌های ارز دیجیتالشان رخ داد و برای چندمین بار، موضوع تحریم تتر و مسدود شدن آن برای ایرانین را مطرح کرد؛ اما ریشه این اتفاق به کجا برمی‌گردد؟

مطالعه بیشتر :  آیا تحریم تتر برای ایرانیان واقعی است؟ راهکارهایی برای مسدود نشدن تتر

در تاریخ آذر ماه 1402، شرکت تترلبز (مالک تتر)، همکاری خود با سرویس مخفی شناسایی جرائم در آمریکا و FBI را آغاز کرد. از جایی که تتر، یک رمزارز متمرکز است و امکان استخراج تتر وجود ندارد، و همچنین ایرانیان و شرکت‌های ایرانی در لیست تحریم‌های ایالات متحده آمریکا هستند، موضوع تحریم تتر برای ایرانیان به صورت جدی مطرح شد و بسیاری از افراد، اقدام به فروش تترهای خود کردند.

همکاری تتر و FBI
همکاری تتر و FBI

بعد از این اتفاق، چندین کیف پول با موجودی‌های میلیون دلاری از رمزارز تتر که گفته می‌شد مالکان آن ایرانی بودند، از طرف شرکت تترلبز به علت پول‌شویی و حمایت مالی از تروریسم، شناسایی و مسدود شدند و این اتفاق، ترس افراد را چند برابر کرد. البته تا به این لحظه (18 تیر 1404)، هیچ بیانیه رسمی در مورد مسدود شدن تترهای ایرانیان در کیف پول‌هایشان از سمت شرکت تترلبز منتشر نشده است و اگر قرار باشد این اتفاق رخ دهد، قطعا این شرکت از قبل بیانیه و اطلاع‌رسانی‌های مورد نیاز را اعلام خواهد کرد.

راهکار جلوگیری از مسدود شدن تترهای ایرانیان چیست؟

استفاده از سایر استیبل کوین‌های غیرمتمرکز مانند دای (DAI)، به عنوان اصلی‌ترین راه جلوگیری از مسدود شدن و شناسایی تترهای ایرانیان، مطرح می‌شود. البته این موضوع هم ابهاماتی دارد که لازم است به آن به صورت جدی پرداخته شود.

دای، یک استیبل کوین غیرمتمرکز با پشتوانه رمزارزی است؛ به زبان ساده‌تر، ارزهای دیجیتال دیگر مانند اتریوم، پشتوانه این استیبل کوین هستند. این موضوع به خودی خود، می‌تواند پرریسک باشد چرا که اگر بازار ارزهای دیجیتال، سقوطی قابل توجه را تجربه کند، استیبل کوین‌ها و حتی سایر آلت کوین‌های وابسته به رمزارزهای دیگر، ممکن است افت ارزش قابل توجهی را تجربه کنند و قیمت دای به زیر یک دلار برسد.

مطالعه بیشتر :  استیبل کوین چیست؟ بررسی انواع Stablecoin ها

داستان تلخ پروژه لونا (Terra)

پلتفرم لونا، یک پلتفرم مالی رمزارزی بود که دو توکن اصلی داشت؛ یکی از آنان آلت کوین و دیگری استیبل کوینی به نام UST. پشتوانه استیبل کوین لونا، به صورت الگوریتمی بود و بر خلاف استیبل کوینی مانند تتر، هیچ پشتوانه فیزیکی نداشت. در ماه مه 2022، با سقوط شدید بازار ارزهای دیجیتال، قیمت این استیبل کوین به زیر یک دلار کاهش یافت و قیمت آلت کوین آن نیز با افتی بیشتر از 98 درصدی مواجه شد و عملا پروژه مذکور از بین رفت.

بعد از آن تلاش‌هایی برای بازیابی ارزش لونا توسط تیم توسعه‌دهنده این ارز انجام شد اما هیچکدام موفقیت‌آمیز نبود. به همین دلیل است که رمزارزهای با پشتوانه ناکافی و غیرمتمرکز، ممکن است شامل ریسک‌های پیش‌بینی نشده‌ای باشند.

با توجه به تمامی این تفاسیر، ریسک مسدود شدن تتر برای ایرانیان، مدت زیادی است که در کمین است؛ اما به نظر می‌رسد تا زمانی که از سمت شرکت اصلی آن یعنی تترلبز، بیانیه‌ای منتشر نشود، خطر خاصی سرمایه‌گذاران ایرانی را تهدید نکند.

بالینکس به شما پیشنهاد می‌کند به راه‌های جلوگیری از ایجاد این ریسک‌ها، توجه لازم و کافی را داشته باشید. 

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا